View Single Post
Stary 14-04-2020, 13:29   #1966
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał potraff Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiesz, aż spojrzałem na otomoto, i w sumie na szybko znalazłem 2 w cenie ok 90tys. Popatrzałem na wyposażenie, ok podobne do mojego Fokusa, ale trochę więcej niż te 10%.
Chyba, że rozmawiamy o wypasionych wersjach, ale mnie takie nie interesowały.
Ale pamiętam, że jak kupowałem, to w Katowickim salonie F. stał demo Mondeo mk5 z jakimś przebiegiem niewielkim za niecałe 90. Właśnie wtedy w nim siedziałem.
Ja piszę o nowych autach z salonu i na przykładzie mojego przypadku. Zamówiłem ff4 kombi na sporym wypasie i z rabatem 18% miał mnie kosztować 118k. Jak się okazało że utknął w produkcji zaczęły się nerwowe poszukiwania bo już byłem bez auta. Wtedy zapadła decyzja o aucie z placu, padło finalnie na mondeo. Cena wyjściowa 167k, do zapłaty 133k z gwarancją 5 lat. Zapłaciłem więc za niego więcej o 15k niz za focusa. Wyposazenie na podobnym poziome poza panoramą którą miałem mieć w ff4. Ale mondeo jest w dieslu a ff4 miał mieć 1.5 EB więc mniej więcej koszt dodatków ten sam. Stąd moje 10% różnicy. Ale to prawda, focus i mondeo to zupełnie 2 inne światy.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez Fiesta Mk8 ST Line ; 14-04-2020 o 13:32
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem