Temat: [Focus 2018- ] Wypalanie DPF
View Single Post
Stary 15-04-2020, 10:41   #10
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Wypalanie DPF

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Akurat w Mondeo jest bez klapki i nie ma problemu,
Tak było w FF MK2.

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ale ten elm ma może 1 cm grubości, próbowałeś czy tylko myślisz że się klapka nie zamknie?
Próbowałem i stawia opór. Nie chciałem nic połamać na siłę. Ale ta skrytka / schowek daje się zdemontować (chyba łatwo) więc to by załatwiło sprawę. (popatrz załączniki)

Cytat:
Inna sprawa że on się po 30 min od wyłączenia zapłonu sam też wyłącza i jeżeli chcesz z niego korzystać należy wcisnąć przycisk na jego czole.
Tak, wiem o tym. Gdy jest dostęp to żaden problem.
Nie zrobiłem zrzutu ekranu, ale pamiętam, że pokazało, że ostatnie wypalanie (próba?) było ponad 900 km temu. Czy tak ma być?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Schowek 1.jpg (44.5 KB, 97 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Schowek 2.jpg (33.9 KB, 84 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg Schowek 3.jpg (33.9 KB, 69 wyświetleń)