Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 17-04-2020, 16:37   #1879
szyper
ford::average

Model: Focus mk4
Silnik: 1.0 125KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Panowie kolejne pytanie nowicjusza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zauważyłem dzisiaj wyciek z tyłu samochodu. Schyliłem się i kapało z lewej krawędzi tłumika (mniej więcej na jej środku). Czy to może być skraplająca się woda? (tak to wyglądało, na pewno nic oleistego) Jeśli tak to czemu kapie w tym miejscu a nie z rury wydechowej? Stałem może z minutę a plama zrobiła się niemała. Stanąłem prawą stroną na krawężniku więc auto było przechylone na lewą stronę. Dlatego wnioskuję i mam nadzieję że to tylko woda. Jednak chyba nie powinno nic wyciekać z tłumika?!
Co ciekawe po tym jak to zauważyłem przejechałem jeszcze z kilometr i już nic nie kapało.

Rysunek poglądowy miejsca wycieku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z racji tego, że jest jak jest to samochód mało ostatnio jeździ a jak już to bardzo krótkie odcinki do sklepu.
Miałem ostatnio wymieniane opony + olej silnikowy ale bez przesady że to ma coś wspólnego.

TTTM czy ASO?

Ostatnio edytowane przez szyper ; 17-04-2020 o 16:46
szyper jest offline   Odpowiedź z Cytatem