Pierwsze wrażenia z jazdy Focusem Active po zmianie kół na letnie ... bardzo pozytywne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po pierwsze zarówno opony jak i felgi nie są fabryczne. 17' Hankook Ventus Prime 3 94V zastąpiłem Michelin Pilot Sport 4 (98Y) XL (czyli testowana z prędkościami >300km/h). Felgi DOTZ CP5 które są lżejsze od fabrycznych 17' i mimo trochę cięższych opon letnich, całość jest lżejsza o 0,7 kg w stosunku do kół zimowych i 0,9 kg do fabrycznego 17' zestawu letniego, zmniejszając łącznie masę nieresorowaną samochodu o 3,6 kg. Na koniec ciśnienie - w zimówkach jeździłem na 2.3, tu ASO najwyraźniej wrzuciło 2.5 (tak mam czujniki zaprogramowane).
Zimowa opona Goodyear UG Performance + 98V XL ma przewagę nad Pilot Sport 4, że jest cichsza. W zasadzie tylko czasem słyszalna na niektórych asfaltach czy kostkach. Michelin się dociera (obecnie 200 km) więc może sytuacja się jeszcze poprawi, ale jest odczuwalnie głośniejsza - szczególnie od strony tylnej osi. Wystarczy jednak ruszyć kierownicą czy wejść w dowolny zakręt by stwierdzić, że to drugie, inne oblicze tego samego samochodu. Spodziewałem się, że reakcja układu kierowniczego się wyostrzy, ale nie sądziłem, że układ będzie stawiał wyraźnie większy opór a reakcja na ruch kierownicą stanie się natychmiastową. Twarda ścianka boczna (subiektywnie w dotyku 2x bardziej niż Ventus Prime 3) i ogólna sztywność opony daje zachowanie w zakręcie jakiego nie spodziewałem się po oponie ze ścianką = 11,8cm. Kolejna różnica to mniejsza podatność na wiatr boczny. Zimówka delikatnie pływa, tutaj reakcja jest szybsza i lepiej wygaszana. Te wszystkie zalety są o dziwo przy niemal identycznym tłumieniu nierówności. Na garbach poprzecznych Michelin nawet mniej telepie. Dla porównania chętnie przejechałbym się na fabrycznym zestawie 17'.