Koledzy pomocy !
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przez swój brak wiedzy zaktualizowałem moduł RFA 7S7T-19G481-BD który po tej operacji padł. Wymieniłem go na nowy 7S7T-19G481-BC dopisałem dwa kluczyki i odpaliłem procedurę inicjalizacji modułu RFA w której to łączy się on z ESCL (elektroniczna blokada kolumny kierownicy). Procedura ta dochodzi do 65% i zawsze w tym samym momencie wyskakuje błąd, który informuje że procedura nie została zakończona. Kupiłem następny model RFA 7S7T-19G481-DB i dokładnie ta sama historia. Dodatkowo podczas dopisywania kluczyków - po dopisaniu pierwszego wyskoczył błąd że znaleziono usterkę w ESCL - sprawdź schemat instalacji elektrycznej modułu. Zresetowałęm forscana, wyczyściłem DTC co pozwoliło bez problemu dopisać drugi kluczyk. Niestety inicjalizacja modułu ponownie zatrzymuje się na 65%. Skończyły mi się pomysły. Nie chce mi sie wierzyć że nagle padło ESCL bo przed aktualizacją nie stwarzało nigdy żadnych problemów.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.