Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 21-04-2020, 20:02   #5354
druteron
ford::beginner

Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.6 EcoBoost, 150KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Z tego co wyczytałem w tym temacie, a sam jestem w trakcie wymiany modułu, to popełniłeś błąd przy wyborze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Obecnie masz 8M5T-19C112-BT, jest to stary system BT/VC, coś co istniało jeszcze przed Sync. Ty zaś próbujesz montować moduł właśnie od nowszego systemu, który od tak nie będzie działał.

Wg tego co ustaliłem, ale nie bierz tego za pewnik, lepiej doczytaj, to masz dwie możliwości. Kupienie starszego modułu BT (kompatybilnego z Twoim systemem) 8M5T-19C112-Ax, gdzie litera A oznacza język angielski. W tym module nie uświadczysz rodzimego języka. Ewentualnie możesz poszukać CS7T-14D212-Ax, który również powinien zadziałać i mieć język polski. Uwaga, w przypadku CS7T przedostatnia litera oznacza czy moduł obsługuje wejście USB, jeśli jest A, to obsługuje, jeśli B - nie obsługuje.

Wczoraj zamówiłem moduł CS7T, jutro powinien u mnie być i będę chciał go zamontować, mogę dać znać czy poszło.
druteron jest offline   Odpowiedź z Cytatem