Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacja fabrycznego audio
View Single Post
Stary 27-04-2020, 09:58   #439
arrturro
ford::amateur

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Modyfikacja fabrycznego audio

Tak, rozważam zestaw na przód Hertz ESK 165 lub AUDISON APK 165 (kolega lukaszant chwalił je bardzo mocno). Cena w sumie podobna. Zaletą Audisonów jest możliwość dodatkowego podbicia wysokotonowych bezpośrednio na zwrotnicy o +2dB..

Pierwotnie zastanawiałem się nad kupnem dedykowanego pod Mondka MK5 zestawu Pioneera TS-A1600C
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Tyle że Ford, jak widać, nie jest specjalistą w dziedzinie audio, więc fakt, że polecają te Pioneery wcale nie jest dobrą rekomendacją dla tych zestawów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W zmianie chodzi mi o wyraźne uwypuklenie sopranów a że te są kierunkowe a ja jeżdzę głównie jako kierowca to póki co odpuszczam zupełnie zmianę w tylnych drzwiach i robię tylko przód. Na pewno z przodu dam maty, czy z tyłu będzie mi się chciało to zależy od efektu jaki osiągnę po zmianie z przodu..

Pamietam jak miałem Mondeo Mk3, gdzie fabrycznie do radia Ford 6000CD były 4-ry szerokopasmowe pierdziawki w standardzie. Zmieniłem z przodu na 3-drożne, współosiowe Lanzary VX 573 a z tyłu zostawiłem fabrykę i efekt był wprost niesamowity .. stockowe radio zaczęło grać lepiej niż niejedna wieża hifi (oczywiście z perspektywy przedniego rzędu). Co ciekawe nie robiłem wtedy żadnego wygłuszenia. Liczę, że w Mk5 też da się w sensownych pieniądzach znacznie poprawić jakość dzwięku bez rujnowania budżetu i wydawania pierdylionów na wzmacniacze, kondensatory i suby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez arrturro ; 27-04-2020 o 10:19
arrturro jest offline   Odpowiedź z Cytatem