1.8 tdci odpala i gaśnie
Witaj. Jestem posiadaczem dobytku jakim jest Ford Mondeo mk4 1.8 tdci 125km. Problem jest taki że od dłuższego czasu borykam się z problemem jakim jest silnik. Otóż on odpala i dosłownie po sekundzie gasnie. Ale jeśli już odpali to wszystko jest w porządku. Przez dłuższy okres sądziłem że to wtryski ale jednak po użyciu środku do ich czyszczenia zlikwidowałem tylko problem lekkiego zadymienia przy maksymalnym wciśnięciu pedału gazu.
Świece żarowe są nowe roczne
Egr był sprawdzany i oprócz delikatnego zanieczyszczenia nic nie ma i jest sprawny otóż po jeździe słychać jak się przestawia
Błędów komputer nie pokazuje żadnego oprócz drugiego czujnika temperatury powietrza dochodzącego do turbiny ponieważ mam zmienianą rurę na oryginalna ale bez czujnika.
Jako tako obstawiam coś z paliwem otóż po podpompowaniu paliwa samochód pali jak nowy pytanie czy to problem ze wstępna pompa wbudowana z pompą wysokiego ciśnienia
Ciśnienie na biegu jałowym ok 300 bar
Ciśnienie po depnieciu na pedały gazu 800bar
Problem z odpalaniem odbywa się tylko po nocy ale nie ma znaczenia temperatura jest chłodno może odpalić od kopa lub też nie anologicznie gdy jest cieplej
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Ps: Dodam że mechanicy rozkładają ręce bo u nich pali od strzała
|