View Single Post
Stary 05-05-2020, 10:45   #26
xqs
ford::advanced

Imię: Dominik
Model: Focus MK4 ST
Silnik: 2.3 ecoboost 280
Rocznik: 2019.75
Domyślnie Odp: duża różnica mocy na hamowni a moc fabryczna

dzisiaj testowałem 5 razy, na różnych odcinkach, wychodziło za każdym razem 15-16sek, może wczoraj coś odwaliłem? albo właśnie błąd pomiaru?
Wczoraj go trochę pomęczyłem na rondach itp, przed testem, dzisiaj jechałem na zimno, tzn jak olej osiągnął 80st, max 106, wczoraj max 115, może "pojemności" cieplna auta się skończyła?

hamulce nie rozwiązane, kierownica trzepie, auto tańczy, a ford że sprawne i bicie w normie.
przebieg 10tys, za każdym razem od wymiany, po ok 1000km zaczyna sie problem, za 2 razem wymienili całość, to przez 500 km jeździłem jak emeryt, nie przekraczając 120, a w mieście hamowanie silnikiem gdzie tylko się dało, spalanie wychodziło mi 12 zamiast 16 hehe, i dalej przy 1000km od wymiany wychodziło bicie tarcz na kierownicy.

spalanie po odbiorze auta było ok, ale potem coś się odwaliło wysypał jakieś błędy wpadł w tryb serwisowy , przyjechał mobilny serwis wykasował vbłłędy i od tego momentu zaczął palić 19-22 l/100 jak bym nie jeździł.
pojechałem do aso, zgłosiłem całą sprawę i serwis wgrał kalibracje "zresetował" ustawienia, i wróciło do normy a nawet spadło.
xqs jest offline   Odpowiedź z Cytatem