Odp: Parujący reflektor
Kolego przerabiałem ten temat w MK4 na ksenonie jak mi parowały reflektory to przyczyną była klapka reflektora zaczepy pękały i robiła się nieszczelnośc sprawdz zaczepy plastikowe one lubią pękać wymieniłem z pięc szt w 5 lat użytkowania
jak będzie urwany to doraznie możesz spiąc trititką klapka na reflektor nowa z ksenonem około 90zł różni się tym że przykręcony jest moduł ksenona na żarówke H7 około 40 zł
Bump: a jeszce jedno często może być nieszczelna wystająca wtyczka reflektora i sprawdz piny wtyczki przy reflektorze lubią rdzewieć
jak będziesz miał lampe na zewnątrz to weż wlej do lampy wode destylowaną poruszaj i wylej wode i wysusz bo jak to co teraz masz w lampie wyschnie to zostaną ci zacieki
Bump: jak opisujesz twoj przypadek to przejechanie się samochodem nic nie pomoże
BYŁO- SCORPIO MK1 2,9 PB - CZARNE /MONDEO MK1 2,0+LPG - SREBRNE /FOCUS MK1 1,8 PB+LPG - BORDOWY /MONDEO MK3 2,0 TDCI - CZARNY / MONDEO MK4 2,2 TDCI TITANIUM S - SZARY /JEST MONDEO MK4 TITANIUM S - BIAŁY / JEST MONDEO MK5........ - CZARNY
|