Czesc
Ja walczylem z tym dosyc dlugo, tez szukalem tutaj na forum odpowiedzi i tez widzialem podpowiedzi z klapą, jednak w moim przypadku nie klapka była problemem. Mozesz zobaczyc jak parowalo, a raczej napelnialo się wodą w moim przypadku na zdjeciach. Po dobrym deszczu musialem wykrecac lampe z auta i suszyc suszarka w domu ( masaka ). Regenerowalem najpierw sam xenon w firmie w ZG i poprosilem o sprawdzenie szczelosci. Z poczatku sugerowali klapke albo nieszczelna wtyczke i ze tamtedy moze sie woda dostawac. Metoda prob i bledow zaklejalem cala lampe silikonem, wszystkie zakamarki - bez skutku. Jakis czas jezdzilem z tymi zregenerowanymi xenonami, ale jeden padl, i stwierdzilem, ze przerobie w tej firmie lampy na LED. Powiedzialem im, ze dalej mam problem z parowaniem i chcialbym, zeby to ogarneli. Firma podeszla bardzo profesjonalnie do tego i wzieli lampe na dosyc duze cisnienie i przeslali mi film, jak pod woda normalnie ida bomble dosyc mocno. Do wstawienia LEDow tak czy inaczej lampe rozklejali, polerowali klosze itd itd i po sklejeniu, zamontowaniu jak reka odjal. Nawet nie wiesz, jaka to ulga
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wilgoc w lampie moze robic jakies zwarcia po jakims czasie jak zaczną przewody się utleniać itd.