Cytat:
|
jeździłem już paroma Fordami z tą przypadłością, więc to raczej nie jest kwestia nieumiejętnej zmiany biegów. To był Focus MK3.5, C-max, Kuga MK1, Fiesta MK8. Co dziwne, dostałem przedwczoraj kolejną Fiestę MK8 jako auto zastępcze (przebieg 6.5kkm) i tego stukania nie było, ale za to przy ruszaniu było czuć wibracje na pedale sprzęgła.
|
Ja z kolei nie słyszałem tego stuku w żadnym fordzie - obecny mk4 kombi 1.5 ecoboost 150, fiesta mk7 córek, focus mk3.5 1.0 125 (zastępczy w czasie serwisu), focus mk4 1.5 ecoblue (przebieg 13 km), focus mk3.5 1.5 diesiel, courier 1.5 diesel 100KM, custom 2.0 diesiel, mondeo mk5 2.0 diesel -ostatnie pięć to firmówki, jeżdżę nimi sporadycznie. To wszystko w ostatnim roku. Wcześniej jeszcze kilka zastępczych lub testowych, z wypożyczalni - głównie inne focusy mk3 i mk4.
Co do wibracji na sprzęgle w zastępczej fieście - nie dziw się, auta zastępcze albo demówki bywają zakatowane nawet przy niewielkim przebiegu. Taki przykład: Rozważaliśmy zakup do firmy rocznych kii optima z przebiegami około 12 tys. Auta po wynajmie długoterminowym (wg dealera) albo po wypożyczalni (wg mnie). Stan taki, że z dostępnych sześciu nie udało się wybrać dwóch.