Cytat:
|
No to podalismy Tobie pare mozliwych przyczyn. Prostokatna klapka z tyłu / Odpowietrzniki / Nieszczelnosc na laczeniu klosza / Wtyczka do lampy. Ktoras z tych przyczyn jest tego powodem - ktora to dla nas wrozenie z fusów. Musisz sam działać. Na ten moment jak pogoda jest ładna, to sciagnij calkowicie ta okragla gume co jest od strony grilla, odparuje Ci ta woda za pare dni. Tak czy inaczej zacznij od najprostszych rzeczy. Sprawdz czy łapy od klapki nie sa urwane, pozniej mozesz wyciagnac odpowietrzniki, wyjac je z lampy i sprawdzic czy sa drozne, odepnij i docisnij wtyczke ( mozesz na probe sprobowac uszczelnic ja jakims silikonem, jak to nie pomoze to jak w moim przypadku - sprawdzenie szczelnosci kosza, jak okaze sie to, to za jednym razem sobie przynajmniej wyczyscisz lampe od wewnatrz. Samemu jednak bym sie tego nie podjal.
|
Byłem u pobliskiego mechanika i ściągnął lampę i jakaś mu tam uszczelka przy wtyczce nie pasowała i wymienił.Wodę wylał było na prawdę sporo z parę kieliszków.Nie wiem czy to głupie ale wpadliśmy na pomysł aby wtłoczyć do lampy dym z papierosa i czy się gdzieś ulatnia i właśnie tą uszczelką minimalnie.Jak by gdzieś klosz był nieszczelny to by dym uciekał raczej.Wątpię aby to było to ale przynajmniej tą wodę my walali.Odpowietrzniki niby ok ale nie wie m na jakiej podstawie to stwierdził.