Temat: [Transit 2000-2006] 2.o Di Odcina zapłon podczas jazdy
View Single Post
Stary 13-05-2020, 20:52   #5
Wicek
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: Transit Mk6
Silnik: 2.0td
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: 2.o Di Odcina zapłon podczas jazdy

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prawie na pewno nie pracuje pompa wody (...)
Takie są też moje rokowania. Bardzo dziękuję za wpis. Jeżeli będzie Pan w mojej okolicy (Lądek-Zdrój), proszę o sygnał - jestem winny co najmniej dobre, czeskie piwko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeżeli to pompa, to ta moja co padła wymieniana była przeze mnie zaraz jak kupiłem Tranzystora z Niemiec (oczywiście Turek płakał jak sprzedawał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Nie bawiłem się w zamienniki - poszła nowa pompa oryginalna fordowska.
Jak okaże się, że się skończyła to... przejechała tylko lub aż 67.100 km.yła
Niestety, wymieniałem wtedy samą pompę a powinienem wymienić chyba cały zespół czyli pompę wody i pompę wspomagania (ta chyba wykończyła przedwcześnie wodną, coś tak czuję).

Zobaczymy. Dziś nie było jak rozkręcić do cna - może jutro się uda.

Mając na uwadze frajdę z tych 67k kilometrów jazdy staram się być przy okazji optymistą. Skoro się popsuło a grzebię - zrobię gruntowny serwis całości. Pójdzie płukanie układu chłodzenia i wspomagania, nowy termostacik, płyny, pasek, rolka, chłodnica klimy (puściła przy "buziaku" z Alfą Romeo).

Chciałbym przy okazji zakupu pompy wody kupić pompę wspomagania - niestety całość w oryginale jest już sporym wydatkiem.
Na rynku są zamienniki, jednak nie wiem który jest godnym polecenia.
Może Pan, Panie Wojcechu się orientuje?
Ciekawi mnie szczególnie producent zamiennika pompy z metalowym wirnikiem...

Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.

Na pewno odpiszę co to się u mnie nawyrabiało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.