View Single Post
Stary 15-05-2020, 10:14   #6278
bartos1985
ford::average

Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0 TDCI 150 KM->204 KM (Heko)
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał pitekantrop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest odwrotnie - sprzedaż była znikoma, więc już nie skupiają się na tym modelu i nie zamawiają testówek. Zresztą, technologia sprzed 8 lat, cała ranga jest już generację do przodu, zamknęli temat i tyle. W niektórych salonach już nawet nie ma Mondeo na ekspozycji.

Nowa Kuga jest podobno znacznie większa w środku od nowego Focusa, który przecież ciasny nie jest. I podobno dzięki fordowskiemu zawieszeniu prowadzi się wyjątkowo dobrze jak na crossovera/mini-suva, więc prawdopodobnie Ford liczy na transfery do Kugi i tak już niewielkiej od wielu lat garstki byłych klientów Mondeo. To może się udać.
Jestem przykładem na to, że taka przesiadka może się nie udać. Mondeo miałem, teraz mam Superba. Leasing się kończy więc analizuję całą konkurencję. Wniosek mam taki, że mimo starej technologii w Mondeo nic z konkurencji nie jest w stanie zapewnić takiego komfortu, wyciszenia, wielkości i niskiego spalania (dizel). Owszem, da się znaleźć nowocześniejsze auto które spełnia te założenia ale w cenie +kilkadziesiąt tysięcy. Kugę rozważałem, ale środek w porównaniu do nawet starego Mondeo wygląda jak chińska zabawka.
bartos1985 jest offline   Odpowiedź z Cytatem