Cytat:
|
"Pracuje przy olejach" tak jak czyjś wujek wykłada na politechnice... Kafelki.
Kilkadziesiąt tysięcy wpisów o olejach i wciąż brendzlowanie się w kółko na ten sam temat. Można przeczytać i wyrobić sobie zdanie.
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
|
Tak pisał pewien forumowicz:
"Temat jest dla mnie interesujący jako, że zajmuję się sprzedażą olejów silnikowych i środków smarnych. Z mojej wiedzy wynika, że Formula Forda to jest olej co najwyżej średniej jakości, żeby nie powiedzieć niskiej jakości. Z olejami do Forda mam zawsze największy problem z doborem bo Ford stosuje inny typ dpf-a niż "inni" i nie jest konieczne stosowanie olejów średnio i niskopopiołowych (mid-low saps) czyli takich z normą C3, C2, ewentualnie C1, C4. Najistotniejsza jest norma producenta pojazdu (czyli Forda) ale sama norma moim zdaniem to nie wszytko. Na rynku jest kilka olejów dedykowanych specjalnie pod silniki Forda, zarówno benzynowe jak i diesla ale wybór wśród tych dedykowanych jest mocno ograniczony niestety. Oleje, które mogą polecić to :
- Shell Helix Ultra Professional AF 5W30
- Meguin Surface Protection 5w30
Oba olej są dobrej jakości, moim zdaniem zdecydowanie lepsze od Castrola jak i Formula Ford a do tego nie są przesadnie drogie. (...) Dobrą alternatywą może być w pełni syntetyczny (na bazie grupy IV -PAO a nie jak 99% "syntetyków" HC i tym podobne) olej Polskiego producenta firmy Specol - Specol Gold 5w30 spełniający normy Ford WSS-M2C913-C/D a kosztujący naprawdę śmieszne pieniądze w stosunku do jakości jaką oferuję. Jest to typowy olej full saps mający przede wszystkim chronić silnik ale serwisy Forda nie robią problemu nawet przy przeglądach gwarancyjnych. Przy doborze oleju zawsze radzę kierować się bardziej fachowymi źródłami niż materiały reklamowe producentów oleju czy zasłyszanymi opiniami. ASO najczęściej nie zależy na tym aby nasz silnik miał właściwą ochronę i auto było bezawaryjne. Olej wymieniać należy również co 10-15 , max 20 tys. km. Tryb long life powoduje w wielu konstrukcjach problemy kończące się często poważną usterką silnika (obróceniem panewki, zatarciem) ale za to płaci Klient nie serwis ani producent."
ad1. Nie skomentuje wypowiedzi o wujku i kafelkach na polibudzie...
ad2. Otóż i owszem jest sporo wpisów z tym, że prawie każdy inny... dlatego ciężko wywnioskować z tych wszystkich postów, który faktycznie jest ok bez zbędnego przepłacania... Nie liczę na olej za 80 pln, bo takich nie ma- chyba... ale chce dobry, sprawdzony w rozsądnej cenie, a nie dawać 250-300 zł za coś co nie jest tego warte, bo nic więcej nie zrobi dla silnika i DPF-a niż taki za np 150-170zł...
Wychylił się nowy faworyt:
Liqui Moly Special Tec F 5W30 5L
Niby jest też pod dpf-y i z normą 913D
Jak kolega wyżej pisał jeśli z normą C, to Liqui Moly Top Tec 4500 5W30 5L... i dalej zagwózdka kto ma rację, a kto nie z tymi normami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Muszę znaleźć jakieś rzetelne opinie i sklep żeby się na podróbę nie nadziać.