Visteon+ konwerter+ wzmacniacz,
Witam!
Pokusiłem się o rozbudowę audio w Fokusie. Do oryginalnego radia Denso Visteon dołożyłem kowerter high-low z wtyczką REM do wzmacniacza. Dalej kondensator 1farad, wzmacniacz, skrzynka basowa w zabudowę lewego boczku, przednie głośniki Hertz. Wzmacniacz zasila subwoofer i wszystkie głośniki. Radio podaje sygnał z wtyczki głośnikowej na konwerter, jest odłączone od głośników, gra zacnie. Do tego jest jeszcze dołożony zestaw głośnomówiący Parrot mki9200.
Problem jest następujący:
Podczas wyłączania zapłonu przekręcając kluczyk, słuchać mocne uderzenie basu we wszystkich głośnikach i subie. Kable RCA sprawdzone, na dwóch innych kompletach jest dokładnie to samo. Wzmacniacz podmieniony, na innym jest to samo. Kondensator odłączony, problem został. Dodatkowa masa podłączana na mase RCA, konwerter, wzmak, kostki radia- problem nadal jest. Bez podłączonych kabli RCA problem nie występuje, więc zakładam, że problem jest "z przodu".
Miał ktoś kiedyś podobny problem, bo niestety, każdy wątek z szukajki forum przejrzałem chyba i wszystkie pomysły realizowałem, bez skutku.
Ktoś miałby jakiś pomysł?
|