Cytat:
|
....wszystko aktywował wcześniej forscanem, sprawdzaliśmy jeszcze razem ucdsem.
|
@
karoolpl
,
@
Qrka
No więc dziś specjalnie dla Kolegów sprawdziłem czy w sofcie FS7T-...--BNB jest wizualizacja TPMS.
Niestety nie ma.
Ale jest też BARDZO DOBRA wiadomość. Da się to uzyskać.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Otóż kupiłem sobie licznik EU z hybrydy - taki właśnie przedliftowy FS7T-...-BNB.
Od dłuższego czasu walczę z brakiem wyświetlania znaków drogowych w moim Fusionie Energi poliftowym. Jak wiadomo, aby był język polski w Fusionach Hybrid/Energi poliftowych, ogrywa się do ich licznika soft EU KS7T-..._BNB. I znaki drogowe mimo tego się nie wyświetlają.
Natomiast na tym sofcie zawsze była wizualizacja TPMS.
Postanowiłem więc sprawdzić jak będzie w amerykańskim Fusionie ze znakami drogowymi na liczniku EU. Kupiłem licznik "testowy" - z potłuczoną szybką. I tak kosztował sekstylion monet...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale okazało się, że było warto - znaki drogowe pojawiły się u mnie i na sofcie FS7T-...BNB (i wtedy nie było wizualizacji TPMS...) oraz były nadal po ograniu tego licznika softem KS7T-...-BNB (wtedy wizualizacja TPMS wróciła).
Czyli w przypadku mojego problemu - jest on spowodowany inną zawartością eeprom w licznikach USA i EU. Do ogarnięcia.
Morał dla Kolegi - można wgrać soft KS7T bez problemu - w EU poliftowe auta nadal mają "wajchę" a nie pokrętło od skrzyni - czyli nie ma tego problemu co w Fusionach, że trzeba kombinować by licznik wykrywał "P"...
Ponadto ogranie KS7T do licznika FS7T nie jest "niszczące" i jest "odwracalne"...
BTW - jak już poprzednio "wywołałem" Krzysztofa
@
kzmuda1
- to teraz też "zawołam" by przeczytał i wiedział...
I Marcina
@
mayak
także "zawołam" by popatrzył co musi jeszcze dorobić w swoim (a raczej Moniki - pozdrawiam!) Fusionie...
Na koniec jeszcze fotka jak "bogato" potrafi wyglądać licznik w Fusion Energi USA...
BTW - proszę się nie śmiać z przebiegu w "liczniku testowym"... UCDS zupełnie nie ogarnia tej kwestii dla liczników hybryd... Niestety... Eepromu też nie ogarnia... Niestety...