Temat: [Focus 2014-2018] Sync 2 zamiana na Sync 3
View Single Post
Stary 17-05-2020, 11:40   #905
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Sync 2 zamiana na Sync 3

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na obu zdjęciach(starym co miałeś kiedyś zrobione i nowym,tym po "aktualizacjach") co przesłałeś kamera nie jest aktywowana w BCM'ie.
Przed chwilą zszedłem do samochodu i aktywowałem kamerę wg. instrukcji "Banny'ego"... i

BCM module (dla linii)
726-01-06 (data1)
no camera: 1240
with camera: 9240 (+8 hex)

Cytat:
Napisał Filon69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BCM wysła tylko info do kamery jak wyświetlić linie skrętne... A skoro przedliftowa kamera nie ma żadnych linii, to też nie wyświetli tych skrętnych... No i przedliftowa kamera tu nie zadziała jeżeli chodzi o te linie, bo ona współpracuje z modułem kamery, a nie bezpośrednio z BCM...
... i stało się coś czego w ogóle się nie spodziewałem. Myślałem, że skoro BCMii odpowiada za linie skrętne to po aktywowaniu kamery pokażą się te linie skrętne / lub nie i tylko wyskoczy błąd w BCMii.
W tej konfiguracji - kamera przedliftowa / autko poliftowe - pokazały się linie stałe i owszem, błąd w BCMii.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg Kamera linie stałe.jpg (88.5 KB, 127 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg BCMii Kamera - błąd.jpg (93.2 KB, 85 wyświetleń)