Temat: [Focus 1998-2004] Olej silnikowy - jaki?
View Single Post
Stary 18-05-2020, 13:32   #411
kronosh
ford::average

Imię: Karol
Model: Focus MK2 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI (109KM, 80kW)
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Jaki olej?

Cytat:
Napisał peteypee Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega myślał że Ci bak przepalił dodatekGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wątpię żeby to był dodatek. Ja wcześniej lałem formula f do swoich i olej względnie czysty. Względnie czyli dało się przez niego coś zobaczyć. Ostatnio mechanik ojca załatwiał oleje, też formula f ale przy zbliżonych przebiegach smola jest. Zakładam że kij wie co było w bańce. Teraz płukanka poszła do mondka i motul z IC więc zobaczymy czy będzie to samo czy jednak lepiej. Do kota chyba się wstrzymam puki nie otworzą granic bo tam jednak boję się wlac byle co.
Gdyby przetrawiło skorupę baku zapewne szybko bym to zauważy bo zasięg na paliwie diametralnie by się zmniejszył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Smołowatość mojego oleju zapewne wynikała z tego że Motul stał sie bardzo popularny to i parametry mógł pogubić od tej powszechności (ale to jeszcze byłoby akceptowalne). Gorzej jeśli dodatek o którym pisałem z komory spalania (lub inną drogą) dostawał się do oleju i redukował jego smarność ...
kronosh jest offline   Odpowiedź z Cytatem