Temat: [S-MAX 2006-2015] Przybywanie oleju w silniku dw12c
View Single Post
Stary 18-05-2020, 19:44   #95
patryk9527
ford::average

Imię: Patryk
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 2.2 TDCI 207km/492Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Przybywanie oleju w silniku dw12c

Właśnie jestem po zaślepieniu "zabiegu". Po odkręceniu tej rury okazała się w środku taka sadza że chciałem po kominiarza dzwonić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przeczyściłem to i włożyłem zaślepkę z trzema małymi otworkami, zrobiłem jazdę próbną to może delikatnie jakby od dołu lepiej się zbierał albo to może po prostu placebo, ale zobaczę jak to będzie teraz z nasycaniem DPFa. Nie wątpliwe że przy takim sajgonie co tam się działo w środku to może był powód że wypalanie było trochę zbyt często, chociaż tak rozkminiam, czy to jest jakaś różnica czy rura jest teraz zaślepiona blaszką z małymi otworkami czy była zawalona sadzą.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg EGR.jpg (48.2 KB, 30 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg zaślepka.jpg (18.4 KB, 22 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez patryk9527 ; 18-05-2020 o 19:47 Powód: Dodanie załącznika
patryk9527 jest offline   Odpowiedź z Cytatem