View Single Post
Stary 21-05-2020, 10:25   #6313
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Właśnie rozmyślam na co wymienić mojego Mondka - niedługo wynajem się kończy i kilka mondków idzie do wymiany.
Pierwsza myśl to Mondek bo jestem z niego zadowolony, ale ze względu na brak benzyn w grę wchodzi diesel 190 KM w wersji FWD lub AWD, Titanium z pakietami.
Tylko po rozmowie z firma od wynajmu wynika że ze względu na to iż Mondek jest starym samochodem i nie widać następcy to przy liczeniu rat jest przyjmowany bardzo duży spadek wartości - więc kwota raty potrafi być wyższa o kilkaset zł od porównywalnych aut z segmentu D.
I tutaj pytanie - jako opcja 2 wchodzi w grę Pasek B8 2.0 TSI 190 KM w wersji Elegance z wszystkimi pakietami światłami, bajerami itd - auto wyjdzie lepiej wyposażone, szybsze i tańsze w najmie (nie biorę pod uwagę ceny paliwa bo to nie ja za nie płacę i nikt tego nie kalkuluje).
Generalnie z wyglądu czuję wewnętrzne fuj przy pasku (a jeszcze bardziej do kombi superba) ale od strony technologii i przyspieszenia lepiej wypada pasek. Mam tylko wątpliwości jak z głośnością i komfortem? W superbie jest gorzej niż w mk5 - pytanie jak to wygląda w pasku?
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem