View Single Post
Stary 25-05-2020, 11:36   #6352
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
9/10 tutaj dostaje auto za free od firmy i oddaje po 3 latach więc dyskusja czy bmw się sypie nie ma sensu.
Takie proporcje mogły być jakiś czas temu, jak model był świeży. Od ok. 2 lat weszły używki, dziś mk5 stoją już na potęgę w komisach po 40-50k. Leasingi w Polsce są częściej 4-letnie, niż 3-letnie.

Cytat:
Tak szczerze porównując wykończenie oraz przede wszystkim bezawaryjność, audi jest lekko z przodu przed bmw jeśli chodzi o prawdziwe premium. Nie wiem czemu jest takie parcie na bmw, czy to kwestia finansowania czy ceny czy jeszcze czegoś innego.
Zgadza się co do wykończenia i bezawaryjności, wg mnie stoją w tym dziś nawet wyżej niż Mercedes, ale BMW ma niepowtarzalny charakter ze sportowym pazurem i przede wszystkim zajebiście się prowadzi - to przyciąga klientów od zawsze. Tradycja marki też robi swoje - firma z historią lotniczą, silnikową, robi większe wrażenie niż marka z poprzerywaną historią sklejona z czterech innych. Merc to kolebka motoryzacji osobowej i już raczej zawsze będzie na pierwszym miejscu na świecie, niestety niezależnie od tego jaki chłam zacznie wypuszczać.

Co do limitu 180 - patrząc czysto praktycznie, to w zupełności wystarczy nawet w Niemczech, ale klient marki premium jest wymagający i taki kaganiec dla wielu będzie nie do zaakceptowania ze względów nawet czysto psychologicznych.

Ostatnio edytowane przez pitekantrop ; 25-05-2020 o 12:00
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem