Cytat:
No widzisz Przemek ty piszesz o jednym,a reszta tłumaczy Tobie o pierwszym biegu,albo , że tak musi być.Ostatnio na ten temat moderator musiał połowę odpowiedzi skasować bo takie było bluzganie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,co zrobisz taki kraj
|
coś Ci się chyba kolego pomyliło.
jest funkcja auta, polegająca na podtrzymaniu obrotów na chwilę, sekundę, 2, nie pamiętam przy zmianie biegu
objawia się to tym, że masz np 2, wciskasz sprzęgło żeby wrzucić 3, ale wahasz się i tego nie robisz od razu , tak jak to zwykle bywa.
czyli ściągasz nogę z gazu wciskając sprzęgło, sterownik zamiast obniżyć od razu obroty bo w końcu nie ma już wciśniętego gazu, trzyma je na wysokości na której uważa że będzie to idealnie dopasowane do następnego biegu który wrzucisz. nie ma wtedy szarpania i lagu.
jest tak w mk3, jest tak w mk4.
miałem tak w 2.0 tdci, mam tak w st\
trwa to chwilę, to trzymanie obrotów, a potem normalnie spadają w dół
pewnie zawsze to miał, ale nie zwracał uwagi
dodatkowo w st mogę sobie włączyć między gazy przy redukcji.
więc zamiast zmieniać temat i robić wycieczki do innych, napisz coś konstruktywnego