View Single Post
Stary 01-06-2020, 18:51   #6406
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał piotrek305 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ja bym jednak wybrał superba albo passata niż mk5.. ale jedna rzecz jest dla mnie ciężka do przeżycia.. pionowa szyba.. przyzwyczakjony jestem do pochylonych panoramicznych wręcz z mondeo a tak jak pionowa ściana :/ tez tak macie ?
Tak i pisałem o tym obszernie już chyba dwa razy. Po długotrwałej jeździe Mondeo w Passacie i Superbie szyba przednia wygląda jak w 125p. Zwłaszcza w Superbie, bo w Passacie jest chyba trochę bardziej pochylona i znacznie wyższa. Ale podobnie wygląda to w nowej E-klasie czy Audi A6 - szyby są znacznie bardziej pionowe, niższe i bliżej niż w Mondeo

W Astrze J też miałem taki przestrzenny "samolot", mimo że kompakt. Potem w Insignii niestety szyba niższa i bardziej pionowo. W Mondeo znowu samolot.

Obawiam się, że po wygaśnięciu Mondeo już nie uświadczysz w segmencie D takiej przestrzeni pod szybą i już tylko w minivanach takie coś będzie (a nawet znacznie lepiej), ale ten segment też powoli zdycha.
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem