Temat: [Mondeo 2014- ] Wkład lusterka lewego
View Single Post
Stary 02-06-2020, 12:10   #4
Emka5
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014-
Domyślnie Odp: Wkład lusterka lewego

Cytat:
Napisał Fiesta Mk8 ST Line Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może masz lusterko fotochromatyczne? Masz taką ciemniejszą obwódkę na lustrze?
Dziękuję. Faktycznie na lewym lusterku jest ciemniejsza obwódka, czyli fotochromatyczne. Na prawym nie ma. Na marginesie - gdzie tu sens? Czemu prawe nie jest też fotochromatyczne?

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Twoje lusterko to niestety najbogatszy wkład (blis,podgrzewane,fotochromatyczne) Ten przewód z kością to fotochrom-jeśli kupisz bez niego to lusterko nie będzie samościemniające. Wkład orginalny tego typu w ASO to koszt ok 1200-1300 zł na Allegro 200-300 Niestety zęby są bardzo kruche w tych wkładach.W lusterkach które wyjechały z fabryki miałem połamane po jednym zębie już na etapiemontarzu ,tak się przykładają debile przy składaniu lusterka w fabryce.Plastikowe elementy są wykonane z bardzo różnych tworzyw(niejednorodny wtrysk), w jednym nie mogłem urwać zaczepu ,w innym pęka jak szkło.Od tak znak naszych czasów, robią jak chcą i z czego chcą.Nie bardzo jest to jak naprawić.
Dziękuję. Czyli nie tylko u mnie tak to wygląda i jak sprawdzam używane sztuki na allegro, to też na dobrych zdjęciach widać że brakuje ząbków.

Co będzie jak założę ten zamiennik bez fotochromu? Spodziewać się jakichś komunikatów o błędzie? Coś się jeszcze zadzieje?
Emka5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem