Temat: [Kuga 2008-2012] Dioda od wypalania DPF - jej praca
View Single Post
Stary 04-06-2020, 00:20   #98
Bartazz
ford::average

Imię: Bartek
Model: Transit MK6
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Dioda od wypalania DPF - jej praca

Cytat:
Napisał yaris1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Już niedługo będzie wypalanie 500km to w zależności od jazdy czasami nawet 700km
Aczkolwiek sood_ld 67 wskazuje że już nie długo i poczujesz mocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wyczytałem że przy 80% na trasie już zacznie wypalać a w mieście wartości mogą nawet dojść do 110% i dopiero wtedy procedura się zacznie. Aż się boje, bo wymieniałem w niej cały silnik i wtedy mechanik informował mnie, że jest błąd tej świecy dopalającej ale u mnie ten błąd nie pojawił się ani razu (od 500km spokój). Tylko, że Dpf był czyszczony jak był na wierzchu więc ciekawe teraz czy nie wywali błędu jak będzie chciał go wypalić przez komputer w aucie. Znając życie sama świeca dopalająca się nie naprawiła więc spodziewam się następnych problemów w mojej studni bez dna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bartazz jest offline   Odpowiedź z Cytatem