Temat: [C-MAX 2007-2010] 2.0 TDCi brak mocy
View Single Post
Stary 06-06-2020, 13:45   #1
QanticO
ford::amateur

Model: C-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie 2.0 TDCi brak mocy

Witam,
Pod koniec kwietnia zakupiłem C-Max 2.0 TDCi 136km 6GDB
Serwisowany z Niemiec w pl miał zregenerowane turbo po czym go nabyłem wsadziłem ok 2 tys. na rozrząd, olej, klocki z tarczami i stabilizatory przód tył.
Podczas jazdy czasami na 2 lub 3 biegu aż rwało go do przodu a czasem słabiej aż to pewnego momentu przy wyjeździe ze skrzyżowania na 2 biegu poszła lekka chmurka i na 3 już nie miał mocy po tym auto jakby przy około 2 tys obrotów chciało ciągnąć ale zaraz przestawało okazało się że rozszczelnił się wąż u góry ten co idzie do intercoolera został wymieniony ale auto wogole nie ma mocy jakby turbo nie działało na biegu jałowym obroty 4 tys nie ma broblemu na 1, 2, 3 biegu też obroty idą tylko nie ma mocy na 6 biegu jest ok 2 tys i 110-120 nic wiecej.
Ciśnienie w gruszce jest sztangą też ok byłem u mechanika sprawdzał mówił żeby kupić nowy n75 dzisiaj założyłem był błąd turbosprężarki został usunięty i auto dalej bez zmian.
Sprawdzał pompę vacum jest tam 0,7 mówi że za mało niby ja nie wiem się nie znam autko kosztowało mnie już z wszystkim prawie 16k już nie mam sił... Proszę o rady co to może być żebym nie musiał kupić pół nowych części do autka.
QanticO jest offline   Odpowiedź z Cytatem