Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 06-06-2020, 17:34   #5426
moons
ford::expert

Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Dziś, wszystko podłączyłem i niestety klapa. Fabrycznie radio sony 1CD z MP3. Aux in w podłokietniku. Dołożyłem mikrofon, moduł bluetooth CS7T-14D212-AC, kabelek USB i gniazdo USB, manetka z przyciskiem VOICE. Wiem że jeszcze powinno się wymienić kawałek instalacji z wtyczką, ale jeszcze jej nie mam a zresztą nawet nie mogłem jej nigdzie w aucie namierzyć. Na ile zrozumiałem z opisów to i tak byłby tylko problem z auxin. Wszystkie wtyczki miałem, nic nie musiałem kłaść oprócz kabla USB. Pacjent to C-MAX 2007 ale już poliftowy. Jak nacisnę przycisk VOICE to na wyświetlaczu radia na chwilę pojawia się napis VOICE i zaraz znika, żadnych innych głosów nie słyszę. Jak wkładam pamięć USB do gniazda to widzę że dioda na penie trochę pomruga ale w żaden sposób nie mogę coś z niego odtworzyć. po bluetooth FORD AUDIO jest dostępny ale nie da się sparować bo na wyświetlaczu nie pojawia się pin. Kiedy naciskam PHONE na radio to mam napis brak podłączonego telefonu. Podłączyłem ELMconfig i ustawiłem moduł od komend głosowych wszystko pozostało bez zmian. Ustawione mam tak jak na załącznikach. Czy jednak mam szukać tej pętli z wtyczką bo to przez nią idzie cały dźwięk i temu moduł głuchy? dlaczego inne rzeczy nie działają?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 01.jpg (59.7 KB, 80 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 02.jpg (86.2 KB, 66 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 03.jpg (56.4 KB, 61 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 04.jpg (57.9 KB, 54 wyświetleń)

moons jest offline   Odpowiedź z Cytatem