Cytat:
|
dla przypomnienia kontrolka DPF świecąca się światłem ciągłym (wezwanie do wykonania jazdy w trasie) zapala się przy zapełnienie 85% gaśnie przy zbiciu do 56% (co nie oznacza zakończenia procedury aktywnego wypalania) jeśli w tym czasie ją zakończymy też zapisze się jako próba zakończona niepowodzeniem pomimo, że zgasła kontrolka
|
Cytat:
jeśli w czasie 12 minut nie zbije do poziomu niższego jak 30% procedura aktywnego wypalania DPF-u będzie cały czas aktywna do momentu osiągnięcia poziomu 30% wtedy ECU zakończy procedurę uznając ja za zakończoną pozytywnie
|
Cytat:
mógł się częściowo stopić, może blokują go jakieś pyły i jego sprawność spadła, możliwe tez jest, że nie może oczyścić się do estymowanych 30% które są istotne o tyle że jest to granica udanego wypalania aktywnego a takowe co jakiś czas ECU musi przeprowadzić jeśli z jakiś powodów tego nie może zrobić odpala uparcie procedurę na okrągło
powodem też może być drobna usterka oprzyrządowania silnika, które nie wyjdzie na sprzęcie ASO a ASO jak pokazał mój przykład inaczej diagnozować nie potrafi
|
Cytaty z tematu z forum Subaru.
To jest zupełnie co innego niż u nas. Ta kontrolka jest sterowana przez ECU, u nas dioda tylko fizycznie podłączona jest do obciążenia załączanego podczas wypalania.
Poza tym u
ketivv i
kalix74 też takie działanie diody jest spowodowane jakąś usterką.
Na pewno nie powinieneś porównywać działania ich kontroli i naszej diody - to dwie zupełnie różne rzeczy.
Może u Ciebie jest coś nie tak z zamiennikiem? Może nie współpracuje do końca z sondami? Tam są chyba dwie sondy porównujące ciśnienie przed i za DPF-em, może zamiennik ma inną przepustowość spalin niż oryginał, może ma inną "pojemność" sadzy niż oryginał, może........ cholera wie co tam jeszcze może być ;-)) Ale to są tylko moje domysły
LAIKA !!! Tylko jeśli dla wszystkich dioda się świeci ciągle to nie sądzę, że u Ciebie jest OK jak się świeci inaczej.