Jako nowy użytkownik forum chciałbym się przywitać. Mam nadzieję stać się niebawem świeżym użytkownikiem Forda Transita 2,0 170km z 2018.
Generalnie auto jest dla mnie mniej ważne i decyduje specjalistyczna zabudowa, która akurat w tym przypadku została posadowiona na Transicie. Przejrzałem wątek i piszecie, że nie jest to na pewno do końca bezawaryjna i niezawodna konstrukcja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Osobiście planuję użytkowanie auta raczej weekendowo na prywatny użytek i czasem usługowo, głównie trasy. Stąd przebiegi nie będą duże, a z racji bezpieczeństwa autem nie powinienem przekraczać często 80km/h. Auto docelowo będzie ciągnięte w zestawie z przyczepą czyli łączna masa wyniesie +/- 4,5 - 5 ton.
Czy do takich zastosowań Transit sprawdzi się bez większych zaskoczeń, nie będzie to zabójcze dla np. DPFa? Czy są rzeczy na które powinienem zwrócić uwagę w codziennym użytkowaniu. Jak z awaryjnością (mając na względzie użytkowanie jw.), czy poza wtryskami coś może mnie zaskoczyć. Będę też wdzięczny za informację o kosztach eksploatacji, serwisu w ASO itp.
Oczywiście po zakupie auta, myślę obowiązkowo będę musiał przestudiować cały wątek i podzielić się obszerną relacją z użytkowania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
PS. Jako alternatywę rozważam Mastera z 2013 150km 2,3. Czy da sie w ogóle porównać te dwa auta? Jak mówiłem kluczowa jest dla mnie zabudowa, więc od samochodu oczekuję głównie bezawaryjności, taniej eksploatacji i ergonomii na przynajmniej zadowalającym poziomie?