Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 08-06-2020, 15:23   #1043
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Cytat:
Napisał aksu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znam też wiele realizacji do transportu koni (bo tego szukam)
Nawet dosyć ciężka wersja 350 jest w dwóch wykonaniach - FWD i RWD, nie wiem jaki jest ten który jest do wzięcia... Jeżeli był zabudowany na gołym podwoziu to jest RWD.
Tak się składa, że wiele lat woziłem konie, ale ciągałem przyczepkę Böckmanna dwukonnego, natomiast Transit był osobowy bus. Czasami bus nie był obciążony i wtedy przy Transicie RWD z dwiema tonami na haku miałem kłopoty i zimą, i latem na trawie podczas manewrowania gdzieś na padoku - przy ostrym skręcie lub pod górkę. Potem gdy kupiłem FWD - zupełnie nie miałem takich kłopotów.. Ale jeśli będziesz - jako reguła - ciągnął przyczepę z dwoma końmi w aucie, to tył będziesz miał mocno dociążony i ciągnik będzie ładnie szedł do przodu.
Transit 350 - w zależności od przełożenia dyfra - może mieć DMC całego zestawu nawet 7.000 kg, ale tu trzeba sprawdzić zgodność z polskimi przepisami ogólnymi, bo mogą być bardziej restrykcyjne niż dopuszcza producent. Polskie przepisy odnośnie holowania przyczep są bardzo skomplikowane... https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=195367

Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 08-06-2020 o 15:44
wojtekjanus jest offline   Odpowiedź z Cytatem