View Single Post
Stary 09-06-2020, 01:30   #52
deny24
ford::average

Imię: Daniel
Model: Escape
Silnik: 2.0 ecoboost
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Tylne światło przeciwmgielne jakie zamontować ?

Po pierwsze, czy miałeś przekodowane lampy z US na UE? Może nieumiejętnie zrobione i nie działają przeciwmgielne z przodu, może po uszkodzeniu auta lampy lub wiązka są niesprawne, i jeszcze kilka "może". W Escape przeciwmgielne działają tylko ze światłami mijania, "nie" z postojowymi czy drogowymi (zmiana na drogowe wyłącza automatycznie przeciwmgielne, tak samo jest w przypadku postojowych/dziennych)
Po drugie, czego nie sprawdzałem w Escape (sprawdzę w wolnej chwili), ale w innych autach tak miałem - światła postojowe jednostronne przy zgaszonym silniku, jakbyś auto na poboczu zostawił, mimo wszystko obstawiam błąd kodowania, ponieważ do tego używało się różnych sekwencji włączników, np. kierunku i postojowych, czy pozycja kluczyka w stacyjce i kierunek.
Po trzecie, system wyłączania silnika na postoju aktywuje się w ustawieniach auta (wyświetlacz między zegarami), wyłącza on silnik po 30 min. "nic nierobienia". Nie ma nic wspólnego z start/stop i ikonką na desce.
Po czwarte w Escape nie ma poziomowania ręcznego ani samopoziomowania lamp oraz spryskiwaczy. A na koniec, bo przeoczyłem, że masz dwie różne lampy EU/US, to jest prawdopodobnie odpowiedź na twoje pytania dotyczące problemów ze światłami, złe podłączenie lub kodowanie.
Poszukaj na forum, jest ktoś z Lublina co zajmuje się elektroniką i elektryką.
deny24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem