Temat: [Fiesta 2001-2008] Odstęp elektrod świec zapłonowych
View Single Post
Stary 09-06-2020, 13:22   #9
damianisko5
ford::professional

Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000
Domyślnie Odp: Odstęp elektrod świec zapłonowych

Cytat:
Napisał slawomirro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ok, zrozumiałem, że odradzasz irydowe świece, spróbuj tych co napisałem przy następnej wymianie (mamy te same silniki). Nie ma w ich specyfikacji żadnego Forda z silnikiem mniejszym niż 2,3 litra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale ponad 10 tys km doskonale mi się na nich jeździ. Znacznie lepiej silnik je lubi niż platynowe, srebrne, niklowe.
Chyba przy następnej okazji, bo już kupiłem nowy zestaw 4 szt. FoMoCo. W starej, jednej ze świec pękł izolator, na szczęście ten ponad gwintem. A te Irydy co miałem, trochę drogie - 45 zeta za sztukę.

Bump:
Cytat:
Napisał kaku25 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumiem, że co inny rodzaj świec, to inny odstęp?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie tak, musisz też sprawdzać jakie jest przeznaczenie tych Irydowych. Przeważnie /jak szukałem dla siebie/ dla silników PB + LPG.
damianisko5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem