nikt nie podpowie nic w temacie?
pisałem w innym wątku i poście o zmianie ACM na DAB
https://forum.fordclubpolska.org/sho...17#post3257317 (post #182).
Jak już miałem rozebraną klapę poszedłem za ciosem, dorzuciłem oryginalną kamerkę, oczywiście konieczna była wiązki centralnej klapy bo pierwotnie nie było instalacji dla kamery.
Podłączyłem na próbę i sync nie wykrył kamery
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Obejrzałem wiązkę z lewej strony( całość instalacji klapy to wiązki lewa, centralna i prawa) i faktycznie ma mniej żył niż wiązka centralna.
Jutro planuje wymianę lewej wiązki klapy na taką z większą ilością żył i przejść nią w podsufitkę.
I tu kończą się moje zasoby wiązek elektrycznych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Zatem pytanie czy kolejna wiązka która biegnie wzdłuż auta po lewej stronie nad głową kierowcy też będzie w wersji "bieda"? czy tam już mogę spodziewać się pełnej ilości kabelków?
Zakładając czarny scenariusz i wersję "bieda" prośba, aby ktoś podpowiedział jaką albo jakie wiązki jeszcze muszę zdobyć aby wpiąć się w sync 3 i uruchomić tą kamerę?
Jeśli chodzi o zaprogramowanie to wystarczy ustawić w module APIM - rear camera na enabled, czy jeszcze coś trzeba uruchomić?
Jakiś schemat byłby ze wszech miar mile widziany.