View Single Post
Stary 11-06-2020, 12:43   #6
dj_rey
ford::average

Model: focus
Silnik: 1.8
Rocznik: .
Domyślnie Odp: Szkody parkingowe z AC w PZU bez szkody całkowitej

Cytat:
Napisał hak64 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W punkt trafione.

Kolego, może poczytaj trochę czym jest szkoda komunikacyjna, bo z mojej wiedzy wynika, że jest to jedno zdarzenie szkodowe. Zatem ubezpieczyciel - po otrzymaniu zgłoszenia szkody - przyśle rzeczoznawcę, ale ten sporządzi protokół oględzin z którego będzie wynikać, iż pojazd posiada wiele uszkodzeń nie związanych z konkretnym zdarzeniem, powstałych wcześniej. Zaznaczy przy tym, że nie jest możliwe by wszystkie opisane uszkodzenia powstały jednocześnie. To zaś skutkuje odmową przyjęcia odpowiedzialności za szkodę. Musisz więc sobie wybrać konkretne uszkodzenie (jedno) i w zgłoszeniu wskazać miejsce i czas powstania szkody. No chyba, że udowodnisz iż twój bolid zaatakowała trąba powietrzna, rzucając w niego kamieniami i czymś tam jeszcze...
Auto przez tydzień nie było używane i w tym czasie zostało przerysowane przez kilka aut na parkingu, więc jak mam wybrać jedna szkodę ? To moja wina, że w tym czasie go nie używałem i codzienne nie sprawdzałem, czy wszystko z nim ok ?
dj_rey jest offline   Odpowiedź z Cytatem