Witam.
Jak w temacie - auto sprowadzone z USA i doprowadzone do stanu użyteczności. Uderzone było w lewy róg - ogólnie belka zgniotła i przerwała masę kabli które idą w jej okolicy do skrzynki bezpieczników ( takie dwie ogromne wiązki - ta bliżej zderzaka wpięta w skrzynkę dostała ). Elektryk polutował - auto odpala, jeździ - błędy usunięte oprócz jednego który ciągle wyskakuje w Forscan : U011D " Utrata łączności z modułem sterującym napędem na cztery koła ".
Moduł: Układ przeciwdziałający blokowaniu hamulców ( Antilock Braking System ). Na wyświetlaczu szaleje komunikat : AWD Malfunction Service Required
Bezpieczniki sprawdziłem osobiście - całe.
Jedyne co przychodzi mi na myśl to ta wiązka która była rozciachana - kiepskie lutowanie ?
Auto kupiłem jako nie odpalające - własnie przez wiązke i zastanawiam się czy czasem nie został uszkodzony napęd poprzez na przykład niewłaściwy załadunek - holowanie? Wiadomo jak się z nimi obchodzą..
Z góry dziękuję za podpowiedzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.