View Single Post
Stary 14-06-2020, 14:56   #19
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
Domyślnie Odp: S-Max - poleasingowy

Cytat:
Napisał Piasek80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Toż przecie napisałem że jest to takie minimum uzasadniające posiadanie silników diesla.
Napisałeś,że minimum to autostrady i 30.000km. Auto lata w mieście i się nie psuje , a wg. Ciebie już dawno powinno.
Cytat:
Napisał Piasek80 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Daj jej na dojazdy te 4km najlepiej zimą i wtedy pogadamy
Przejeździla całą zimę i jakoś nic. Kolejny raz twoje mądrości do kosza można wysłać.

Cytat:
a to już najdurniejszy argument jaki zawsze słyszę
Stawiasz się tylko okoniem bo nie masz na to logicznych argumentów.
Zaskoczę Cię ale przez lata byłem przeciw doeslowi i miałem same benzyny. Zgadnij kiedy zmieniłem zdanie? Jak kupiłem diesla.
Kiedyś do tego dorośniesz ale zapewne nie napiszesz tu " sorry,byłem w bledzie"
Cytat:
mało choćby i tutaj tematów odnośnie 1.5 gdzie użytkownicy co 3-5 tyś km olej zmieniają bo stale coś ?
Widzisz, jak nie wiesz to powiadasz głupoty....ten problem dotyczy 1.5 od 2018 roku ale jak można dołożyć wszystkim to właśnie Ci pisze o GENERALIZOWANIU.
Cytat:
Mało to historii gdzie co podobny przebieg oleju już ponad stan bo sobie dolał i trzeba zmieniać?
Poczytaj o 2.0 alt w Audi. Żre olej jak fordowskie 2.0.
Cytat:
Na co Wam te sterty inteface`ów, kabli, programów diagnostycznych ? Przecież temat dot. jaki program i jaki kabel jest chyba najobszerniejszym na tym forum. To nie kosztuje ? Zacznij liczyć wszystko pozostałe poza tym spalaniem i dopiero mi powiedz czy Ci na tą turbosprężarkę zostanie...
Nie wiem co palisz ale odstaw to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam starego elm327 ,którego używałem do UWAŻAJ mondeo mk2 1.8PB!!!
Kupiłem też ucds za 100pln SZOK!!! TRZY lata z rodziną na wakacje nie pojedziemy bo poszalalem. Zmartwie Cię również, że obsługuje on PB , a nie tylko diesle.
Użyłem to raz po zakupie auta. Tak z ciekawości.
Cytat:
Zapomniałem dodać że w garażu czy innym budynku dwa 20L baniaki ropy spuszczonej gdzieś tam skądś swojemu pracodawcy albo kupione za pół ceny od kogoś kto swojego okrada i sprzedaje.
Wiesz, może Ty jesteś złodziejem i Januszem biznesu.
Ja mam auto od szefa do dyspozycji bez GPS i limitu kilometrów. Mimo to na weekend do Karpacza jadę Focusem. Tak zwyczajnie z czystej przyzwoitości.
Cytat:
Ojciec mój C4 Picasso z 2-litrową benzyną ujeżdża i 9,4 ma średniego a jak lecą gdzieś dalej potrafi 7,2/100 z 600-800 km dystansu PRZY DYSTRYBUTORZE pokazać.
Ale oczywiście grzechem byłoby tego nie zagazować co z resztą uczynione zostało jakieś 115 tyś km temu także polecę klasykiem: co wy wiecie o taniej jeździe
To teraz pokaż mi mk3fl , którego warto zagazować?
1.6 muł lub 1.5 ecoboosta? Żart!

Na koniec jeszcze 6.0-6.4 pali nasz 1.5 tdci czy Ci się to podoba czy nie.
Proponuję więcej poczytać zanim coś napiszesz.

Ostatnio edytowane przez Marek ; 14-06-2020 o 15:02
Marek jest offline   Odpowiedź z Cytatem