Do wyciszenia użyłem tylko tego -
https://centrumaudio.pl/materialy-wy...ofiltr-40.html. Cena zależna od sprzedawcy, ja kupiłem maty taniej na allegro. Mata jest dość sztywna więc konieczne było intensywne podgrzewanie jej opalarką. Mata silnie podgrzana lepiej układa się, nie powstają poduszki powietrzne i silniej przykleja. Wykleiłem matami całe tylne nadkola, przegrodę czołową do wysokości puszki bezpiecznikowej po stronie pasażera i pedałów po stronie kierowcy oraz prawie całą podłogę w kabinie. W kabinie nie wykleiłem tylko podłogi pod tunelem środkowym ponieważ, aby to zrobić trzeba dosłownie zdemontować znajdujące się tam wszystkie graty. Podłoga jest tam wyłożona ok 15 mm matą włókninową więc uznałem, że wyklejanie tego miejsca nie ma sensu. W bagażniku wykleiłem tylko podłogę pod tapicerką bez tylnego pasa, gdyż dźwięk silnika podoba mi się, a celem było wyciszenie pracy zawieszenia i szumu opon. Zużyłem 26 mat o wymiarze 35 x50.
Efekt jest ciszej. Praca zawieszenia stała bardziej przyjemna dla ucha i nie zagłusza radia ustawionego na 7 st. głośnośności. Szum opon znikł całkowicie, przy 100km/h słychać tylko bardzo lekki szum powietrza z za bocznej szyby.
Co hałasuje w aucie? Sądzę iż w pewnym stopniu są to osłony podwozia i osłony termiczne. Gdy pukniemy w osłonę podwozia wywołamy większy hałas niż przy pukaniu w nadkole. Samo tylko dotykanie połaczenia osłon podwozia i osłon termicznych powoduje juz hałas, ponieważ w tym miejscu te osłony mocowane są na dość lużne kołki. Osłony w innych punktach przykręcane są do podłogi na blachonakrętki więc są liczne mostki akustyczne. Zastanawiam się więc jak silne jest to źródło hałasu i jak to wyciszyć?