Błąd niewielki wyciek i duży wyciek paliwa
Witam, Ma problem silnik 2.0 tdci 85kw, problem jak zauważyłem zależny jest od temperatury, im cieplej tym się pojawia( P0093 i P0094) Byłem u gościa od pomp wysokiego ciśnienia, wymienił regulator ciśnienia i czujnik temp, i nic to nie dało(było tam mokro). Filtr paliwa oczywiście był wymieniany( 2 razy już w przeciągu 2 lat) po wymianie filtra dalej to samo, ale tylko przeważnie w dłuższej trasie i jak jest ciepło( zimą jechałem w góry i nic) Objawy dodatkowe to jeszcze to, że przy 2 tys obrotów na rozgrzanym silniku jakby falowały obroty o 200 skacze w dół i z powrotem. Pytanie czy jest w tym modelu jakaś pompa podtłaczająca paliwo, bo z kolei inny mechanik twierdzi że to może być problem, ale jak byłem w autolandzie to powiedział, że mu nie wyświetla takiej części, że może nie być. Gość od pompy wysokiego ciśnienia zaproponował że posprawdza cały układ, łączenia rurek itp, że może gdzieś jest nieszczelność. Dodatkowo zauważyłem że w przewodach po filtrze w rurkach jest widoczne powietrze, więc może faktycznie jest jakaś nieszczelność. Ręce opadają, bo to się dzieje tylko w trasie i generalnie przy przyspieszaniu. Miał ktoś podobny problem i coś podpowie. Jestem umówiony na czwartek to dam też znać co i jak po sprawdzaniu układu.