View Single Post
Stary 17-06-2020, 19:58   #31
zmulim
FCP member

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Interfejs bt współpracujący z forscanem

Cytat:
Napisał Mr. Borsuk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
VGate ma fizyczny włącznik, także odradzam montaż pod tym małym schowkiem przy gnieździe OBD, gdyż za każdym razem gdy będziecie chcieli uruchomić forscan, trzeba będzie otwierać schowek i zwalniać zaczepy zabezpieczające, co biorąc pod uwagę dość delikatną budowę, prędzej czy później coś się w nim ułamie. Osobiście rozwiązałem to tak. Wypiąłem gniazdo OBD (dwa zatrzaski), umieściłem wewnątrz deski, do gniazda podpiąłem kupiony na alledrogo za 25 zeta przedłużacz OBD, końcówkę przewodu "tymczasowo" luźno umieściłem pod kierownicą w wycięciu maskownicy. Interfejs siedzi tam cały czas, w razie potrzeby wystarczy się delikatnie schylić by go włączyć. Może nie wygląda to jakoś super profesjonalnie, lecz nie przeszkadza w eksploatacji, interfejs jest praktycznie niewidoczny, w razie potrzeby można sprawdzić status połączenia (kontrolki) i jest to lepsze niż jazda bez schowka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Bez przesady Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. aż tak tragicznie nie jest by tak kombinować. Ten mały boczny schowek jest rozbieralny na dwa elementy - klapka i koszyk. Koszyk odczepiasz, w klapce żeberka lekko spiłowujesz w pobliżu VGate i pasuje idealnie. Chcąc włączyć, otwierasz klapkę, naciskasz guzik i tyle. Nic się tu nie zużyje czy zepsuje.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
zmulim jest offline   Odpowiedź z Cytatem