Cytat:
|
Spójrz w dowód rejestracyjny. Więcej niż 900kg nie masz prawa pociągnąć.
|
Spoglądałem tam nie raz i jakoś nie zauważyłem rubryki: DMC pojazdu holowanego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. widzę tylko O1 i O2, które odnoszą się przecież do przyczepy.
Polecam także zapoznać się z PoRD, dział 3, oddział 9, art. 31 w całości - nie ma w nim mowy o dopuszczalnych masach holownika i holowanego, z wyjątkiem art. 31.3, który mówi, że:
"W razie holowania pojazdu w sposób wykluczający potrzebę kierowania nim lub użycia hamulców, rzeczywista masa całkowita pojazdu holowanego nie może przekraczać rzeczywistej masy całkowitej pojazdu holującego."
Być może jest to doprecyzowane w rozporządzeniu w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz ich wyposażenia, ale nie chce mi się szukać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wprowadzaj jednak ludzi w błąd; w tym przypadku nie ma to większego znaczenia - gorzej, jak trafisz na takiego nawiedzonego gliniarza z jego wyimaginowanymi racjami...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.