Odp: Luzy elektrycznego fotela
Dlaczego dyskredytuje rozwiązanie? Ponieważ zamiast ryzykować i tracić czas dorabianiem tulejek zapłaciłem około 75 złotych za produkt który miał działać, a skończyło się poprawianiem, kolejnymi kosztami i czasem na poprawki, a sprzedawca mimo prób rozmowy wypiął się bo "innym przecież działa"
Montaż się nie udał jak piszesz, ale przy próbie założenia oryginalnych tulejek i jak widzisz kilka postów wyżej ludzie mają problem z wciśnięciem tulejki nie w ramę fotela a na śrubę, co świadczy o błędzie konstrukcji, który jak pisałem można rozwiązać minimalna modernizacją tulejek. I to jest najbardziej frustrujące, bo każdy upiera się na tym, że skoro nikt nie narzeka to działa dobrze, ale jak narzeka to pewnie nie ma racji.
To że ludzie nie narzekają nie znaczy że nie mają problemów a jak widzisz wielu w ogóle nie zmienia ustawień fotela.
Ostatnio się zastanawiałem jakie będą konsekwencje montażu tulejek i pewnie skończy się tym że część obrotu tulejka przekreci się w ramie a potem śruba będzie się odkrecala i dokręcała przy regulacji.
Pokazałem jak nie działa Twoja tulejka i jak ta sama pięknie działa po liźnięciu na tokarce, a to co ty z tym zrobisz to już twoja sprawa. Nie jestem przeciw nikomu kto chce zarobić i cieszę się że ktoś je zrobił, ale są zrobione minimalnie źle, a wystarczy minimalna modyfikacja.
Jak wiesz wszyscy kopiują twoje rozwiązanie, więc może warto je zmodyfikować i wyprzedzić konkurencję ulepszoną wersją 2.0?
Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 24-06-2020 o 21:49
|