Temat: [Mondeo 2007-2014] Luzy elektrycznego fotela
View Single Post
Stary 24-06-2020, 23:51   #245
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Luzy elektrycznego fotela

Cytat:
Napisał Biały85 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ten temat nie wymaga więcej wyjaśnień bo przecież pozyskałeś zestaw właśnie ode mnie. Jestem pewien, że znasz dokładne wymiary, patrząc na ilość postów, w ktorych opowiedziałeś o swoich spostrzeżeniach.
Jeżeli podczas wkręcania śruby w gwint podłożył byś tuleję, kierując ją na swoje miejsce, na 100% sprasowała by się z nią i jak już opowiadałem wiele razy, również Tobie, taka jest właśnie koncepcja.

Działała dotychczas u wszystkich i nie wymaga dodatkowych odpłatnych modyfikacji.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
Więc wiesz że średnica wewnętrzna jest o 0.5 mniejsza niż śruba a do tego tuleja jest o trochę ponad 0.5mm za gruba i jest dociśnięta śruba do ramy więc na pewno będzie się obracała w ramie.
Ja wiem bo to sprawdziłem, ale chyba nikt inny tego nie zrobił.

Orginalna, czerwona tulejka działa odwrotnie i jak każdy wie śruba ja wyrabia a potem ta śruba wyrabia jajko w ramie.
Tulejki wciskane na śrubę robią to samo w ramie a ich średnica jest tylko o 2mm większą niż średnica śruby więc dlaczego mają nie wyrabiać ramy tak jak to robi śruba?

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem