Cześć,
jak u Was wygląda łączenie się radia z telefonem? Zawsze idzie z automatu? Ja zwykle muszę w telefonie wybierać "ręcznie" Ford Audio w ustawieniach bluetooth, bo radio wyszukuje telefon w nieskończoność. Przerabiałem kilka telefonów, na androidzie i IOS, na każdym to samo, a nawet wydaje mi się, że im nowszy telefon tym rzadziej łączy się automatycznie.
Mam jeszcze pytanie do osób, które mają to samo radio - czy podczas słuchania muzyki przez BT, np Spotify, czy dowolny inny odtwarzacz z telefonu, jesteście w stanie zapauzować muzykę? U mnie się nie da, po ułamku sekundy odtwarzanie jest wznawiane. Jest to niezależne od podłączonego telefonu. Po podłączeniu do radia odtwarzanie muzyki jest też automatycznie uruchamiane. Bardzo to przeszkadza np podczas używania asystenta google, bo muzyka nie jest pauzowana i asystent nie zawsze rozpoznaje proste polecenia, a o dyktowaniu wiadomości można zapomnieć. W poprzednim samochodzie nie miałem takiego problemu (radio było niefabryczne).
Radio Sony ze streamingiem BT Audio i Voice Control w języku angielskim, USB w schowku przed pasażerem.
Mondeo MK4 2010, lift
zdjęcie radia:
https://www.dropbox.com/s/fx5zsy3fnx...42549.jpg?dl=0
Czy aktualizacja softu w radiu może pomóc? w sumie nie wiem, czy poprzedni właściciel to robił, czy nie.
Po wciśnięciu na radiu cyfry 1 i 6 pojawia się:
05-03-07
SONY D4
BL: BS7T-14D353-AA
CD: CO.07.01
MP3: 09.00.02
FB: 06.00
EQ: 05 All
ALIGN
05/08/2010
SN: SOCD1XAV006649
SC: 8A54DE76
W razie ewentualnej aktualizacji w moim przypadku na pendrive wrzucam tylko dwa pliki - 8M5T-14D511-AV.bvc oraz 8M5T-14D511-AV.vbf?
Z góry przepraszam za może dla większości oczywiste pytania i dziękuję za odpowiedź.