Temat: [S-MAX 2006-2015] Różnice w izolatorach antenowych
View Single Post
Stary 26-06-2020, 12:51   #4
Parch
ford::expert

Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Różnice w izolatorach antenowych

Ja wszystkie tematy forumowe dotyczące DAB znam już prawie na pamięć.
Wiem które "moduły" antenowe mają być do Mondeo mk4/mk5. Na pewno nie jest to moduł 7CP1-18C847-NA (FM).
Do Mondeo moduły antenowe są fajnie na obudowach opisane (np. AM, FM, AM/FM, AM/FM/DAB, ...)
Nawet mam jeden z kilku właściwych dla Mondeo mk4, tj. BS7T-18C847-AB (AM/FM/DAB).

Sęk w tym, że te moduły do Mondeo nie pasują p&p do S-MAX/GALAXY. Tzn. działają i generalnie są ok, ale trzeba trochę "rzeźby", żeby je przystosować. Tymczasem w S-MAX DAB również był "dostępny" (lata 2012-2015) na dedykowanych podzespołach. I właśnie takie mnie interesują. Niestety moduły antenowe do S-MAX/GALAXY nie są już opisane wcale. Mają tylko numery fabryczne.

Przeszukałem internety i na podstawie obserwacji różnych konfiguracji sprzętowych wyszło mi, że właściwy dla DAB moduł to powinien być właśnie AM2T-18C847-EA. Zadałem pytanie z pierwszego posta, czy ktoś może to potwierdzić.

Temat spotkał się z tak ogromnym zainteresowaniem, że pomocni forumowicze (w przerwie pomiędzy wałkowaniem w kółko wątków o akumulatorach, lusterkach i nieodpalających dieslach) zasypali mnie wręcz odpowiedziami. Pisali, dzwonili, oferowali, że mogą pożyczyć do testówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....
No i już wiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Parch ; 26-06-2020 o 12:53
Parch jest offline   Odpowiedź z Cytatem