Cześć! To mój pierwszy post na forum, ale postaram się opisać problem najlepiej jak potrafię
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pacjentem jest S-max 2009, 2.0 TDCI 130KM /DPF/, przebieg 166 tys.km.
Ostatnio zauważyłem lekki czarny dymek podczas szybkiego przyśpieszania. Podobny dymek pojawiał się podczas cofania na krawężnik itp.
Olej i filtry wymieniane w kwietniu 2020 przy 163 tys. km (prawdopodobnie nie wymieniono filtra paliwa)
DPF wypala się średnio co 600 km.
Uruchomiłem Wskaźniki i sprawdziłem błędy w FORScanie.
Z tego co zauważyłem to mam dziwne wskazania CylBal, czyżby 2 wtrysk przelewał? Co sądzicie o pozostałych trzech?
Z błędów podaję dwa najistotniejsze:
1. P003A:17-68 Przekroczony limit programowania polozenia mechanizmu sterowania cisnieniem doladowania turbosprezarki/sprezarki doladowujacej A
2. P0089:00-68 Wydajnosc regulatora cisnienia paliwa
Czy błąd P0089:00-68 może mieć wpływ na działanie wtrysków, a przez to również na dymienie? Od czego zacząć poszukiwania przyczyny?
Z pozostałych rzeczy jakie zaobserwowałem:
1. na zimnym silnik odpala dopiero po kilku sekundach, drugie i kolejne uruchomienie jest od "strzała"
2. bywa, że po uruchomieniu silnik przez chwilę pracuje nierówno.
3. czasami mam problem z określeniem poziomu oleju. Raz jest pod górną kreskę, a czasem ją przekracza... w załączniku poziom oleju z 19.06.2020