Temat: [Focus 2014-2018] BLIS - dokładanie i aktywacja
View Single Post
Stary 03-07-2020, 14:44   #218
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: BLIS - dokładanie i aktywacja

Cytat:
Napisał zmulim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te rzeczy są skonfigurowane, tylko w taki sposób że Forscan jeszcze „nie wie” jak. Stąd taki zapis w polu wyboru. Widziałem już sporo takich właśnie fabrycznych konfigów gdzie „na logikę” aż się prosiło coś przestawić, tym bardziej jak się wiedziało co się ma w aucie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie, jednak nie zawsze tak jest:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...&postcount=921

Cytat:
Napisał Andrzej_K Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)

(...)natknąłem się na taki wpis w liście konfiguracyjnej BCM(?) - Pomoc przy parkowaniu - Nieprawidłowa wartość lub nie skonfigurowano

Rozwinąłem menu i w nim wyświetla takie wartości:

00 - Nie skonfigurowano
01 - Bez pomocy przy parkowaniu
02 - Pomoc przy parkowaniu
03 - Parking assistance, rear and front
04 - Parking assistance, rear and front, angle sensor
05 - Automated parking assistance, rear and front, angle sensor
06 - Nieprawidłowa wartość lub nie skonfigurowano

Domyślam się, że 00, 01, 06 całkowicie odpada, ale co zaznaczyć aby asystent parkowania ponownie zaczął działać?
Uruchomiłem tego asystenta. Po prostu "strzelałem" - 03 = lipa, 04 = lipa, 05 i asystent jest. (nieużywany)