Odp: ST wymiana hamulców na wzmacniane
chłopaki po prostu dodali 2+2
focus st, Wrocław, problem z hamulcami itp.
filtr kn nie ma różnicy na działanie, był zły soft silnika i przy dużej wilgotności robił błędy.
złośliwość rzeczy żę akurat wyszło na kn, bo potem na oryginalnym też walił błędem.
po aktualizacji wszystko ok.
Dostałem informację od youtubera który korespondował z fordem info, że nie zajmuje się już i nie zajmie dalej moją sprawą bo dostał od forda screeny z forum, jak "kombinuje" ze swoim autem, czytaj wymieniłem filltr czy podpiąłem forscana.
Ani nic nie opisywałem, ani nic więcej nie robiłem także tak. i tak swoją drogą git że gość z yt chciał coś pomóc, nie musiał nic. na 20 maili odpowiedział tylko on.
żadna z tych czynności nie jest sprzeczna z gwarancją. żadna nie powoduje wycieku, czy czasem mułowatości auta. żadna nie spowoduje skrzywienia tarcz.
skoro auto wychodzi z fabryki mogąc jeździć 250km/h i ma tryb torowy, to musi wytrzymać sportową jazdę na torze nie uszkadzając się przy tym ale jak zwykle w polszy cebulowej sprawa jest bardziej skomplikowana
generalnie to oni i tak mają nas daleko gdzieś, facebooki, opinie w necie itp.
wrocławskie salony i serwisy mają średnio po 2 gwiazdki, a dalej są oficjalne.
prawnik z którym gadałem i rzeczoznawca w sprawie hamulców zapytał się wprost,
ile kosztują hamulce wzmocnione, jeśłi ok 2-3tys plna to szkoda zachodu na sądy,
bo polski sąd przyzna rację po 2-3 latach, a autem trzeba jeździć. koszty przewyższą zyski.
paradoksalnie, jak bym pojechał do Niemiec do serwisu, załatwił bym sprawę praktycznie od ręki.
co do aso we wro są 2 salony, nie trudno się domyśleć który robi problem i gdzie auto kupione.
niech sobie czytają co chcą. prawda jest taka że nie złamałem warunków gwarancji.
możesz wymienić filtr, możesz podłączyć odb, możesz wymienić olej w innym warsztacie.
ba wiem nawet że to typowa spychologia, idź sobie kliencie gdzieś indziej, my umywamy rączki.
na razie EBC git. 200km zrobione, nic nie wali, nic nie trzeszczy, jedno awaryjne ze 100 do 0 hamowanie myślałem że zęby będę z kierownicy zbierał.
na tarczach, mimo że jeszcze dobrze nie dotarte, ani śladu czegokolwiek.
jak ktoś się zastanawia, Aso czyta forum.
Aso nie musi uzasadniać, chyba że przed sądem, a 99% spraw nie idzie do sądu.
aso może odmówić naprawy bo taki ma kaprys i już, to Ty zostajesz z problemem.
na plus inne mniejsze usterki naprawiają ok, auto po serwisie umyją, terminów nie przekraczają.
edit
sorka jednak coś się poprawiło na google, bo mają po ok 4 gwiazdki...
więc trochę ich skrzywdziłem tymi 2.
Ostatnio edytowane przez xqs ; 06-07-2020 o 18:06
|