Cytat:
|
Wymieniony przegub wewnętrzny prawy - wyraźne drgania auta podczas przyśpieszania ustały. 450zł w plecy.
Nie pozbyłem się jednak delikatnego drżenia kierownicy w zakresie 80-120km/h. Opony nowe, felgi proste, koła dwukrotnie wyważane.
Drżenie pojawia się przy podanych prędkościach, niezależnie od tego czy przyśpieszam, jadę ze stałą prędkością, hamuję sinikiem, wciskam sprzęgło - więc raczej nie pochodzi ono od układu napędowego. Mam jednak wrażenie, że przy skrętach wyraźnie się zmniejsza. Mechanik sugeruje, że to mogą być tylne tarcze - czuć bowiem, że mogą być delikatnie skrzywione (nierównomierny opór podczas obracania, przy hamowaniu hamulcem ręcznym czuć nierównomierne działanie hamulca) - ale czy to może mieć wpływ na drżenie kierownicy?
Bump:
właśnie miałem pytać co Cię podkusiło, żeby wymienić porządnego Japończyka na... Forda? Potrzeba miejsca?
|
Cześć dla potomności tematu drgania podczas przyspieszania.
U mnie drgania były coraz mocniejsze z roku na rok. Pomogła wymiana przegubów wewnętrznych. Niestety mam Durashift automat i przeguby musiałem zamówić w ASO 1240 zł lewy i 1240 zł prawy. Brak zamienników które można by założyć i jeździć bez problemów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.